‘Een ongeluk zit in een klein hoekje’, en helemaal als het gaat om schade aan uw caravan of camper. Een camper komt in aanraking met allerlei spullen zoals stoelen, tafels, tentstokken en fietsen. Schade zoals een kras, deuk of andere beschadiging aan een caravan of camper komt dan ook vrij veel voor. Ook hagelschade en stormschade zijn veel voorkomende zaken. Vermunt Restyling heeft zich gespecialiseerd in schadeherstel van dergelijke schades aan camper en caravan.

Schadeherstel door middel van de ‘profile repair’ techniek

Campers en caravans zijn met een geprofileerde of gladde plaat afgewerkt. Wanneer een caravanwand beschadigt, kan de schade plaatselijk hersteld worden. Structuurherstel noemt men dat. Dit scheelt aanmerkelijk in de kosten in verhouding tot het vervangen van een complete wandplaat én het resultaat is beter! Bij het vervangen van een wandplaat, ontstaan er namelijk eerder lekkages bij het overzetten van ramen en deuren. Dat is bij plaatselijk herstel van de caravanwand niet aan de orde. In de volksmond wordt deze vorm van schadeherstel ookwel een ‘profile repair’ reparatie genoemd.

Hoe gaat een ‘profile repair’ schadeherstel in z’n werk?

Eerst wordt de schadeplek machinaal geschuurd, waarna de beschadiging gevuld wordt met een tweecomponentenpasta. Dit maakt de plaat weer 100% water- en weersbestendig. Van een onbeschadigd gedeelte van de plaat wordt er ondertussen een mal gemaakt van het profiel. Wanneer de mal en de tweecomponentenpasta zijn uitgehard, wordt er een vulmiddel aangebracht op de beschadiging en daarover wordt de mal vacuüm getrokken. Als het vulmiddel droog is, wordt het gerepareerde gedeelte nauwkeurig bijgewerkt, geschuurd en opnieuw voorzien van een verf- en laklaag. In de regel heeft u na slechts één week uw caravan of camper al weer thuis staan.

Schadeherstel en uw verzekering

Vermunt Restyling voert profile repair reparaties uit met het gepatenteerde HBC-systeem. Dit systeem is erkend door verzekeringsmaatschappijen en valt daarom onder uw cascoverzekering. Vermunt Restyling geeft u daarbij 10 jaar garantie op de uitgevoerde werkzaamheden.

Bel 06-55326667 voor meer informatie of het maken van een afspraak.

schadeherstel caravan of camperschadeherstel caravan of camper Profile repair